zachte_raamdecoratie_toppoint_wave_gordijne20200624134420.webp

Wat is zachte raambekleding?

Zachte raambekleding is precies wat het doet vermoeden; zacht. Van golvende zware overgordijnen, tot aan vederlichte inbetweens die zachtjes wuiven in de bries. Vanaf de grond - of tot op de vensterbank, in meerdere lagen voor elkaar schuivend, met vlinderplooi of wave plooi, (semi) transparant of verduisterend.

Je zinnen gezet op zachte raambekleding?

Kom naar de showroom voor alle opties en advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Of het nu is aan een roede of rails; gordijnen vallen soepel en losjes, en daarom schaar je ze onder de categorie ‘zachte raambekleding’.

Zachte raamdecoratie heeft dan ook iets heel gemoedelijks. Het geeft een ruimte met veel harde materialen (bijvoorbeeld een strakke laminaatvloer met stenen gecombineerd met een strak gestucte muur) een zachter uiterlijk. Ook al heb je heel bewust gekozen voor een strak interieur, juist dan is het raadzaam om met behulp van zachte raambekleding een nuance aan te brengen om te voorkomen dat het koud en kil wordt. 

ls tussenoplossing qua zacht/hard, worden om te smokkelen nog wel eens vouwgordijnen gebruikt, deze vallen er precies tussenin. Ook plisségordijnen of dupligordijnen vallen in een schemergebied. Ze kunnen net als gordijnen een bepaalde speelse zachtheid toevoegen, en dat is de beste manier om het onderscheid te maken. Vraag je af wat het toevoegt aan jouw stijl.

Een kamer (of huis) inrichten is zoeken naar harmonie. Een wijdverbreide misvatting is dat een stijl consistent doorgevoerd moet worden. Elke stijl heeft namelijk zijn eigen combinatie van harde en zachte materialen. Steen - met stucwanden en jaloezieën bijvoorbeeld is hard op hard op hard… Losjes vallende ruw geweven gordijnen, met een druk behangen wand met dessins, in combinatie met een visgraat laminaatvloer, zal rommelig worden omdat het ‘zacht op zacht’ is. 

Nu is ‘zacht’ echt geen ander woord voor ‘druk’. Wil je het rustig houden, dan kun je uitstekend voor de optie zachte gordijnen gaan. Het is misschien nog wel van groter belang, hoe je jouw gordijnen ophangt namelijk. Daarmee geef je de finishing touch aan het gevoel dat je wilt overbrengen. Knus, of strak, ‘gelikt design’ of speelse romantiek. 

Een gordijn aan een roede met lussen kan echt gezelligheid uitstralen, terwijl diezelfde roede met zeilringen verrassend goed past in een industrieel interieur. De wave plooi voelt zich bijzonder goed thuis in een luxe, chique interieur, net als de triple- of dubbele plooi (alleen voor dunne stoffen geschikt). Laat je dus uitgebreid informeren aan de hand van de gekozen stof en neem vooral ook een foto mee van jouw woning.

Geheugensteuntje voor het samenvoegen van materialen: in de Feng Shui leer worden voor interieur voor het gemak de vijf elementen gebruikt (water, aarde, hout, vuur, metaal). Het is zoeken naar een balans. Organische vormen zoals golvende gordijnen (water) mix je met houten meubels en verlichting (vuur). Aardse kleuren en steen (aarde) combineer je met grijstinten, hoekige vormen en metalen accenten.

Deel dit artikel

Je zinnen gezet op zachte raambekleding?

Kom naar de showroom voor alle opties en advies

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
18:00
18:00
18:00
18:00
18:00
17:00

Jouw Decokay