toppoint20200504100840.webp

Vloer voor jaren, voor het raam

Ben je een industrieel woontype, landelijk of modern? Of houd je meer van botanisch met retro elementen? De keuze voor een vloer en bijpassende raambekleding is persoonlijk en afhankelijk van je smaak. Maar welke raambekleding past nou bij welke vloer en stijl?

Droom je weg bij een landelijke woonstijl en heb je een houten vloer gekozen? Bij zo’n robuuste vloer van brede planken staan lange linnen gordijnen in naturel tint prachtig. Maar ook vouwgordijnen sieren deze knusse look. Evenals shutters. Je kunt bij deze woonstijl natuurlijk ook voor een pvc vloer met hout-uitstraling gaan of een laminaatvloer. 

Voor een industriële sfeer combineer je een gietvloerlook of laminaatvloer in lichte, egale tint met houten jaloezieen. Op die manier voeg je met de raambekleding wat warmte toe, zodat het geheel niet te kil wordt. Plissés, dupligordijnen en rolgordijnen zijn goed te mixen in een moderne stijl bij zowel vinyl als pvc, laminaat en gietvloeren. Mag het voor jou toch allemaal wat rijker en warmer, denk dan eens aan fluwelen gordijnen en een houten of pvc vloer in visgraatmotief.

Wist je dat de kleur en structuur van de vloer ook bepalend zijn voor de raambekleding? Je kunt kiezen voor een contrast tussen vloer en raam of juist een zachte overgang. Dus heb je een koele vloer qua uitstraling, bijvoorbeeld een betonlookvloer of heel lichte pvc, dan maak je een statement door felle of donker gekleurde raambekleding te nemen. Maar ga je voor een tint die overeenkomt met de vloer, dan creëer je weer een geheel andere sfeer. Kijk gewoon wat jij mooi vindt! Pinterest kan een fijn hulpmiddel zijn in je zoektocht naar de juiste combinatie van vloer en raambekleding.
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
18:00
18:00
18:00
18:00
18:00
17:00

Jouw Decokay