luxaflex_duette_shades20220825163129.webp

Luxaflex® Duette® Shades: praktische en chique raamoplossing

Wat zijn Luxaflex® Duette® Shades? Ze worden ook wel ‘dubbele plissés’ genoemd, en soms ook ‘dupli’ gordijnen. Maar hoe je ze ook noemt, het is ongetwijfeld één van de chicste oplossingen voor je ramen!

Worden het de Duette® Shades?

We helpen je graag op weg met persoonlijk advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Luxaflex® Duette® Shades hebben een charmante honingraatstructuur. Ze doen denken aan plissé gordijnen, die zich als een harmonica op- en ontvouwen voor je raam. Alleen hebben de Duette® Shades een dubbele laag stof, wat die specifieke honingraat geeft.

Door de dubbele stof, en het feit dat hij meestal strak in het raam wordt geplaatst, is dit niet alleen een heel fraaie, maar ook isolerende en geluiddempende soort raambekleding.
Het mooie is dat je met de stof kunt variëren voor het gewenste effect. Zo kun je gaan voor een semi transparante-, een relatief lichtdichte- of compleet verduisterende stof. Maar niet alleen met de stofkeuze bepaal je de lichtinval. Luxaflex® Duette® Shades hebben een superhandig bedieningssysteem, waarbij top down/ bottom up-bediening mogelijk is. Hoe fijn is het om de zon alleen dáár buiten te kunnen sluiten waar hij jou irriteert? Ideaal voor computeren en thuiswerken dus, maar ook voor mensen die bewust hun privacy willen regelen gedurende de dag. 

Bediening gaat - zoals je van Luxaflex® mag verwachten, geheel naar wens. Dat kan met een traditioneel koord, een handig optreksysteem met handgreep, of… geheel geautomatiseerd met de Powerview® Automation. Hoe ontspannen is dat, vanuit bed met een druk op de knop de gordijnen vast openen?

Het monteren

Is je keuze gevallen op de Luxaflex® Duette® Shades?

Luxaflex® Duette® Shades kunnen gemonteerd worden in de dag: de shades worden in het kozijn of tussen twee muurdelen opgehangen. Of op de dag: de shades worden op het kozijn, de muur of aan het plafond geïnstalleerd.

Voor de Duette® Shades hoef je niet per se in de kozijnen te boren. Er zijn namelijk montagesystemen waarbij de profielen van deze raamdecoratie op het venster gekleefd worden. Hierdoor zijn de Duette® Shades snel en eenvoudig te monteren en volledig te integreren in het kozijn, zonder schroeven. Deze speciale (tegen meerprijs) Trufit-uitvoering is zonder boren en wordt met kleefband vastgezet.

Deze vorm van montage is ook mogelijk bij draai-en kiepramen. Voor kunststof en aluminium ramen is er een montagesysteem met magneetstrip op het raam. De afneembaarheid van het frame hierbij is handig wanneer de ramen gelapt moeten worden.

Duette® Shades betoveren door hun veelzijdigheid en gelikt design.

Duette® Shades werken isolerend, zorgen voor reductie van warmteopname in de zomer, verbeteren de akoestiek in huis, zijn verkrijgbaar in verschillende plooibreedtes en transparanties, kunnen in standaard of afwijkende raamvormen geplaatst worden en kunnen direct op het raam gemonteerd worden zonder boren in kozijnen.

  • Isolerend: de honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt.
  • Reductie warmte-opname: In de zomer weren Duette® Shades de warmte van de zon, door de goede reflectie van zonnestraling. Ook beschermt het tegen verkleuring van meubels door zonlicht.
  • Akoestiek: Duette® Shades hebben een zeer hoog geluiddempend vermogen.
  • Plooibreedtes: verkrijgbaar in 25 mm, 32 mm en 64 mm
  • Transparanties: verkrijgbaar in transparant, lichtdoorlatend of verduisterend.
  • Raamvormen: Duette® Shades zijn op maat te maken, en daardoor ook geschikt voor afwijkende raamvormen zoals draairaam, kiepraam, serreraam, dakraam, schuin raam, driehoekig raam of rond raam.
  • Montage zonder boren: de profielen van Duette® Shades kunnen rechtstreeks op het venster gekleefd worden waardoor boren en schroeven niet meer nodig zijn.

We zijn pas klaar als het hangt...

Luxaflex® Duette® Shades zijn op verschillende manieren te bedienen. Standaard is de Duette® Shades vrijhangend en heeft deze koorden en een ‘rem’. Tegen meerprijs zijn er andere bedieningsmogelijkheden.

Zo is er het SmartCord® systeem dat gebruik maakt van een intrekbaar koordmechanisme. Het is eenvoudig te bedienen en omdat het een constante lengte houdt, heb je geen last van lange slingerende koorden. Je hoeft enkel een simpel trekje te geven, en de zonwering zakt automatisch naar de gewenste eindpositie. Kleine kinderen kunnen niet bij het koord, waardoor het ook nog eens kindveilig is.

Dan is er nog het LiteRise® systeem dat koordloos is en te bedienen via de onderlat. Zo kun je de shades op elke gewenste hoogte positioneren.

Op afstand bedienbaar kan ook. Dat kan via een Pebble®; de afstandsbediening van het PowerView® systeem. Maar ook door het programmeren van de PowerView® app op je tablet of smartphone. Met dit systeem kun je zowel een enkel raam als een heel huis bedienen, zelfs als je niet thuis bent.

Deel dit artikel

Worden het de Duette® Shades?

We helpen je graag op weg met persoonlijk advies!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
18:00
18:00
18:00
18:00
18:00
17:00

Jouw Decokay